top of page

De Omgeving

Het gehuchtje La Basse Ronze ligt in de gemeente Régnié-Durette, het dorpje beneden in het dal met de kerk met de twee torens. De dichtbij gelegen grotere plaatsen zijn Beaujeu (het stadje dat de naam aan de Beaujolais heeft gegeven) en Belleville (aan de snelweg). Naast het genieten van een goed glas wijn (waarover hier wat meer informatie), biedt de Beaujolais en de directe omgeving van Le Relais des Tulipes ook veel andere mogelijkheden voor een afwisselende vakantie. Van eindeloos wandelen door de wijnvelden tot een bezoek aan de interessante stad van Lyon. Een paar tips:

Domaine Striffling

Een dag wandelen of fietsen tussen de wijnvelden sluit je natuurlijk af met een goed glas (of twee). Onze goede vriend en buurman maakt heerlijke wijn en verzorgt op afspraak wijnproeverijen. Gewoon de tuin doorlopen, door het hekje, even de hond aaien en proost!

Een dagje Lyon is zeer de moeite waard: middeleeuwse binnenstad, plateau (met kabelbaan) met imposante Romeinse overblijfselen, uitstekende musea en restaurants. Bezoek wordt aangeraden per trein vanaf Belleville, maar per auto is het ook best te doen (45 min): in Lyon zijn ruime parkeergarages. Interessant is ook Cluny (naar het noorden) met een beroemde abdij ruïne. 

Lyon
herfst landschap

Dichterbij in Romanèche is er het wijnmuseum (“Hameau du Vin”) van het bekende wijnhuis Georges Duboeuf en “TouroParc”, de dierentuin met diverse attracties. 

Zin in wat meer avontuur? Op nog geen 15 minuten rijden door de prachtige heuvels kun je je hart ophalen in een klimpark op een mooie plek in het bos. Voor de allerkleinsten en voor degene die niet bang zijn voor grote hoogtes! Meer info:

klimmen in het bos
fietsen in de directe omgeving

Nog een tip voor de echte actievelingen: neem de (sportieve) fiets mee om heerlijk door het landschap te fietsen. Vlakbij Le Relais des Tulipes lopen diverse mountainbikeroutes. Meer info: 

In de dorpjes in de nabije omgeving zijn verschillende weekmarkten waar je een keur aan lokale producten kunt kopen. Heerlijke kazen, lekkere worsten en wat dies meer zij! Een zeer sfeervolle is de middeleeuwse markthal in Châtillon-sur-Chalaronne. 

Chatillon cur Chalaronne
régnié-durette

En voor de wandelaars: vanuit Le Relais des Tulipes is het een heerlijke wandeling door de wijnvelden naar Régnié-Durette, het dorpje met de twee torens aan de overkant van de vallei. 

Kortom: een prachtige omgeving die veel inspiratie biedt! Onder andere voor onze goede vriend Ben Rikken die hier deze schilderijen en tekeningen heeft gemaakt. Voor meer informatie en beelden verwijzen we graag naar zijn website:

bottom of page